Seeky

20 rokov System4u – Jitka, HR manažérka

Dátum vydania

22. 8. 2024

Zaujíma vás popísaná téma?

kontaktujte nás
20 rokov System4u – Jitka, HR manažérka

 

✔️ 17 rokov ubehlo ako voda

Do spoločnosti som nastúpil v októbri 2007 ako manažér back office. V tom čase som bola prvým zamestnancom na trvalý pracovný pomer. V tom čase pre spoločnosť pracovali na dobu určitú moji kolegovia Petr Líčeník a Jirka Brusenbauch (mimochodom, pracujú tu dodnes). Dlhý čas som bola jedinou ženou vo firme. Až pred ôsmimi rokmi sme na obdobie materskej dovolenky prijali ako moje zástupkyne kolegyne Verču a Kristýnu. Veronika plánovala zostať rok a ísť do školstva. Študovala ruštinu a chcela sa jej venovať. Nakoniec tu však zostala dodnes.

Presne po dvoch rokoch a dvoch mesiacoch som sa vracala z materskej dovolenky na polovičný úväzok, ale už na novej pozícii personálnej manažérky. Spoločnosť sa rozrastala a bolo potrebné postarať sa o existujúcich aj nových zamestnancov. Okrem tejto pozície som zodpovedná aj za financie a back office, kde dohliadam na každodenný chod kancelárie.

👌 Som spokojná v úlohe HR

Som spokojný vo svojej pozícii personálneho manažéra. Neustále sa učím. Chodím na psychodiagnostické kurzy, táto oblasť ma veľmi baví, navštevujem HR workshopy, raňajky, udržiava ma to v pohybe, takže ma to baví. Mám tu rada najmä ľudí. Máme tu veľmi silnú rodinnú atmosféru. Aj keď máme možnosť Home Office dosť neobmedzene, stále väčšina z nás radšej chodí do kancelárie. Máme sa tu dobre.

Podľa uchádzačov sa nám podarilo preniesť túto neformálnu a príjemnú atmosféru aj na nich počas pohovorov. Stretávam sa s tým pri poskytovaní spätnej väzby na našu spoločnosť v rámci výberového konania. To ma veľmi teší. Je to naozaj výnimočné v ľudskom zmysle. Existuje tu solidarita, vedenie neuveriteľne podporuje každého. Sme presvedčení, že rodinný a domáci život je dôležitý. Ak to každému funguje doma, odrazí sa to aj v práci. Preto máme všetci možnosť riešiť akékoľvek problémy a rodinné záležitosti, kedykoľvek to potrebujeme.

👨💻 Celý proces prijímania zamestnancov sme posunuli o veľa dopredu

Psychodiagnostika nám pomáha aj pri výbere zamestnancov. Je to užitočný nástroj, ktorý nám okrem referencií a osobných pocitov pomáha vybrať tých správnych ľudí. Psychodiagnostika odhalí, čo kandidáta najviac motivuje, aké sú jeho behaviorálne prejavy a kompetencie pre danú pozíciu. Málokedy sa stane, že nám zamestnanec nesadne. Celý nástup, adaptáciu a starostlivosť o zamestnancov sme výrazne posunuli. Takže celý náš nábor a adaptácia je v súčasnosti na vynikajúcej úrovni. Teší ma, že počúvam pozitívne ohlasy na naše výbery aj od kandidátov, ktorých sme neprijali.

💃🏻 Samostatnou kapitolou je firemný teambuilding

Mám na starosti aj náš teambuilding. Voda, ktorú sme jazdili v Znojme, bola skvelá. Jaskyňa Býčia skala bola úžasná, bolo to veľmi dobrodružné, miestami sme sa plazili v jaskyniach a celkovo to bolo fyzicky náročné. Úspešné boli aj cyklovýlety na Skaličku, kde má jeden z majiteľov firmy víkendový domček. Užili sme si aj tradičné firemné súdky. Jedlo si väčšinou pripravujeme sami a varíme spoločne. Máme napríklad indického kolegu, ktorý pripravuje skvelé špeciality. Ďalší kolega, ktorý je veľmi dobrý kuchár, pripravuje vo vlastnej peci luxusnú pizzu a iné, často balkánske pochúťky. Pripravuje ich aj niekoľko dní vopred, pričom používa originálne suroviny. Raz dokonca tesne pred Vianocami varil v obrovskom hrnci jahňacie hlavy. Dodržiaval tradíciu a varil pre ľudí, ktorí pred Vianocami ostali v práci a nebrali si dovolenku.

🍹 Nejaká zvedavosť?

Bol to jednoznačne uchádzač, ktorý počas prvého kola výberového konania, ktoré sa konalo online v rámci programu Covida, intenzívne popíjal džús a počas pohovoru sa menil pred našimi očami. Jeho stav sa počas pohovoru zhoršoval a ku koncu sa mu už dosť ťažko artikulovalo. Poriadne sa opil.

❤️ Mám veľmi ráda

V súkromnom živote si najviac užívam svojho manžela a syna. Power jogu a kvety. Veľmi by som si priala mať dve zamestnania. Tri dni v týždni robiť personalistiku a zvyšok týždňa pracovať s rastlinami a pôdou. A veľmi rada čítam. Čítam každý večer, prečítam tony kníh vrátane beletrie. Mám rada Murakamiho, čo bola od neho úplná pecka, bola Komtúrova smrť alebo Nórske drevo.

Veľmi ma zaujímajú galérie, cestovanie a elektronická hudba. Často si vyberáme destinácie podľa toho, kde sú dobré galérie a kluby. Niekoľkokrát do roka skončíme v Berlíne. Tam to máme všetko na jednom mieste 😊

Jitka Šafářová, HR manažérka

 

Ďalšie články

Digitálnymi technológiami žijeme. A preto o nich aj píšeme.

Najnovšie články
Ďalšie články
1/10

Alebo nás kontaktujte priamo

Kontaktujte nás

Vyplňte náš formulár, ozveme sa vám do niekoľkých dní s návrhom nezáväznej konzultácie.

Kontakt - Martina Pliskova