Seeky

20 rokov System4u – Petr, senior SQL špecialista

Dátum vydania

20. 7. 2024

Zaujíma vás popísaná téma?

kontaktujte nás
20 rokov System4u – Petr, senior SQL špecialista

Bol som pri založení spoločnosti System4. Vyrábal som nosiče na okná a študoval som

Študoval som na fakulte informatiky na Masarykovej univerziteUniverzitakeď som bol už začala pracovať pre System4a. Jeho prvou úlohou bolo zorganizovať súťaž pre zákazníkov Velux, keď mali technici posielať čiarové kódy z balíkov okien do systému System4. Posielali sme im späť vŕtačky a rôzne hobby náradie. Moja práca spočívala v tom, že som chodil na poštu, vyzdvihoval balíky s kódmi a zadával ich do počítača. Súťaž mala rôzne kolá a posielali sa ceny, ale na konci kola bolo toľko balíkov, že pani pri okienku na pošte vyvolávala ľudí z radu a dávala mi asi päťdesiat balíkov. Zavolal som dva taxíky, naložil som ich do nich a potom sme ich roznášali do našich malých kancelárií. Jedna z nich bola preplnená balíkmi. , nedalo to …nehýbať sa. Vypenené kódy sme nosili do garáže Martina Koláčka. Kódy sa robili z okienok, takže tam bolo veľa malty a odpadu, bola to veľmi špinavá práca.

Konečne som začal programovať a dostal som právnikov z Excelu

Dostal som prvú veľkú úlohu, pripraviť agendu pre AK Rašovský. V tom čase sa všetky ich záznamy robili cez Excel. S chalanmi sme naprogramovali softvér a všetko sme z Excelu spustili do Rašovského prenesené do novej aplikácie, tak som prešiel na plný úväzok na System4 a odvtedy som tam zostal.

Stále to nie je nuda

Stereotypnejším prácu Už mám k dispozícii juniorov, robím len konceptRobím len koncepčnú prácu ako je inovácia koncepcií aplikácií, vytváranie správ a a podobné veci.

Robím veľa reportáží v Power BI a zameriavam sa nana produkty spoločnosti Microsoft, ako sú Power Apps a Power Automate a snažím sa v nich vzdelávať. V tom sa vidím v budúcnosti, že sa budem hrabať v údajoch.

Mám rád filmy, pivo a knihy

Roky Chodil som na letnú filmovú školu v UHradište. Nemám jeden obľúbený žáner, v každom žánri sú dobré diela. Srdečne filmyktoré sú určite Sirény kabaret – o morských pannách vo Varšave, Temná hviezdaSpielberg a Lucas ho natočil na vysokej školevy, je to predchodca Star Wars a Alien, takže je to zábava a mimózaHrá nafukovací balón. Je to ako Votrelec, ale s balónom. Onibabaz roku 1964, čo je o svokre a neveste, ktoré sa v čase vojny musia živiť tým, že lovia zranených samurajov alebo oslabených dezertérov, aby ich zabili a potom predali ich meče a brnenia.

Jediné knihy, ktoré čítam, sú literatúra faktu. Mám rád napríklad Tomáša Etzlera – Novinár v Číne a potom čokoľvek od Timothyho Snydera.

Najlepšie firemné podujatia?

Najlepšia firemná akcia bola tá, na ktorej sme sa najviac strápnili, keď nás vyhodili z krčmy, čo sa v poslednom čase stáva. sa v poslednom čase nedeje.ale hádam každá udalosť je fajnn. Zažil som veľa zábavy, keď sme boli u kolegu, ktorého voláme Doktor, a strieľali sme z brokovnice.

Čo ma stále teší na mojich 20 rokoch v spoločnosti?

Atmosféra v spoločnosti a v tíme. Práca je stále rozmanitá a stále sa učím, takže ma to baví a nevadí mi to, bolo by to zaujímavejšie inde.

Senior SQL Specialist, Petr Líčeník

Ďalšie články

Digitálnymi technológiami žijeme. A preto o nich aj píšeme.

Najnovšie články
Ďalšie články
1/10

Alebo nás kontaktujte priamo

Kontaktujte nás

Vyplňte náš formulár, ozveme sa vám do niekoľkých dní s návrhom nezáväznej konzultácie.

Kontakt - Martina Pliskova